Mikä jätehuollossa maksaa?

Jotkin jätehuoltoon liittyvistä palveluista ovat veloituksettomia ja osa taas maksaa. Näiltä sivuilta löydät tietoa jätehuollon kustannuksista sekä laskutuksesta.

Lakisääteisten asiakkaiden hinnat perustuvat Savo-Pielisen jätelautakunnan  hyväksymään taksaan. Erilliset hinnastot löytyvät kotitalouksille ja julkiselle hallinolle, yrityksille sekä jätekeskuksella ja jäteasemilla asioiville asiakkaille. 

Laskutukseen liittyen on tietoa mm. laskutusrytmistä sekä mistä laskut koostuvat.

Miten jätemaksu muodostuu?

Jätemaksu muodostuu kerran vuodessa laskutettavasta asuntokohtaisesta perusmaksusta ja jäteastian tyhjennystapahtumista tai aluekeräyspistemaksusta (kiinteä vuosimaksu). Hinnat perustuvat Savo-Pielisen jätelautakunnan hyväksymään taksaan.

Näin luet laskua

Mistä löydän tärkeimmät laskun maksuun tarvittavat tiedot?

KATSO ESIMERKKILASKUT TÄÄLTÄ

PERUSMAKSUN KÄYTTÖ 2017

Jätemaksujen kertymä ja käyttö Jätelaki ohjaa kunnallisen jätehuollon järjestämistä, toteuttamista ja valvontaa. Jätekukon toimialueella kunnat ovat antaneet tämän tehtävän Jätekukolle. Jätelain mukaisesti jätehuoltopalveluista on perittävä jätemaksua, jolla katetaan tehtävän hoitamisesta aiheutuneet kustannukset. Jätehuoltoa ei kustanneta verovaroin, vaan kaikki palvelut tuotetaan jätemaksuilla.