Jätekukon vuosikertomus

Jätekukon vuosikertomus 2020

perustettu vuonna 2001
omistajina 15 kuntaa
215 000 asukasta
33 000 vapaa-ajan asuntoa
1,8 miljoonaa jäteastian tyhjennystä vuodessa
henkilöstöä 43
liikevaihto n. 20,2 milj.€ palvelut katetaan jätemaksuilla, osinkoja ei jaeta
 

Jätekukko on kuntien omistama palveluyhtiö, joka tuottaa kaikki kiinteistön päivittäiseen jätehuoltoon liittyvät palvelut. Kattaviin palveluihimme kuuluvat jätteenkuljetuspalvelut, jätehuollon palveluneuvonta, lajitteluasemat, Kuopion jätekeskus sekä Rinki-ekopisteverkostoa täydentävät ekopisteet.
 

Merkillinen koronavuosi 2020

Vuosi 2020 jää varmasti mieleen monestakin eri syystä. Vuotta hyvin kuvaavia sanoja ovat digitaalinen turvallisuus, elvytyspaketti, hybridistrategia, joukkoaltistuminen, kasvomaski ja turvaväli. Yksi pieni virus mullisti koko maailman toimintatavat ja paluuta aivan samaan maailmaan ei ole odotettavissa. Ihminen on kuitenkin kekseliäs ja löytää uuteen tilanteeseen uudet tavat toimia. Jätehuollossa jäteastioiden tyhjennykset ja lajitteluasemien vastaanotto toimivat hyvin kriisinkin keskellä. Pieniä toimintatapamuutoksia toki tarvittiin eli toimistotöistä etätöihin, lähikontaktit minimiin ja ne maskit sekä käsidesit käyttöön.

 

Kuopion Pikkukukossa rikottiin viime vuonna historiallisesti 50 000 kävijän raja

Yhtiön lajitteluasemilla asioi viime vuonna 137 221 (2019: 135 003) asiakasta. Eniten asiakkaita kävi Kuopion Pikkukukko lajitteluasemalla, jossa päästiin ensimmäisen kerran yli 50 000 kävijän.

Laajemmat aukiolojat

Yhtiö on kehittänyt palveluitaan siihen suuntaan, että jätteiden lajittelu, kierrätys ja neuvonta on mahdollistettu laajemmin aukioloajoin, viimeisimpänä itsepalvelulajitteluasema ja chat-palvelu verkkosivuilla.

Kuopion Pikkukukossa oli viime vuonna kokonainen toimintavuosi itsepalveluasioinnissa. Itsepalvelu oli tarjolla ilta-aikaan ja lauantaisin. Itsepalveluna asioivia kävijöitä oli vuoden aikana 7000.  Kuopion Pikkukukko lajitteluaseman läheisyydessä on avoinna myös ympärivuorokautinen puutarhajätteen vastaanotto.

Tulemme edelleen jatkamaan kehitystä tähän suuntaan, että asiakkaat voisivat asioida laajemmin palveluajoin.

Kuopiossa biokaasukäyttöiset jäteautot

Kuopion keskeisellä alueella operoi viime vuonna seitsemän biokaasukäyttöistä autoa. Yhtiö edellyttää ympäristövastuullista toimintaa myös urakoitsijoilta. Kaikissa kuljetusurakoissa on edellytetty moottorinpäästöluokitusta EURO6. Yhtiön alueella operoi yhteensä noin 20 jäteautoa.

Vahva panostus aurinkovoimaan

Yhtiöllä on jätekeskuksella aurinkovoimaloita, jotka tuottivat 14 % jätekeskuksen energiatarpeesta.

Aiemmat vuosikertomukset

Vuosikertomus 2022

Jätekukon vuosikertomus 2022 Jätekukon vuosikertomus 2022
Vihreätä pintaa ja erisävyisiä vihreitä muotoja. Keskellä teksti 20 siistiä vuotta.

Vuosikertomus 2021

Yhtiön juhlavuosi Yhtiön juhlavuosi

Vuosikertomus 2020

Merkillinen koronavuosi 2020 Merkillinen koronavuosi 2020