Pieksämäen lajitteluasema

Ensimmäinen katettu lajitteluasema rakentui Pieksämäelle

Paluu etusivulle

Pieksämäen lajitteluaseman paikalle nousi uusi katettu asema loppuvuodesta. Puhdistamontiellä aloitettiin rakennustyöt huhtikuun alussa ja asema oli kiinni seitsemän kuukautta. Uusi lajitteluasema avattiin aikataulun mukaisesti marraskuussa. Rakennustöiden aikana vaarallisen jätteen ja sähkölaitteiden keräysauto kävi kahden viikon välein kahdella pysäkillä Pieksämäen taajamassa. Kesän aikana järjestettiin neljä pop up -lajitteluasema päivää Pieksämäen Prisman piha-alueella. Pop up -päivät olivat erittäin suosittuja. Lisäksi lähimmällä lajitteluasemalla Suonenjoella laajennettiin aukioloja niin, että asema palveli jokaisena arkipäivänä rakennustöiden ajan.

Lajitteluaseman saneeraus sai alkunsa jo edeltävänä kesänä, kun vanha siirtokuormaushalli purettiin ja saatiin uudelleenkäyttöön. Siirtokuormaushallin pohjarakenteista saatiin 300 tonnia mursketta, joka hyödynnettiin asemalla.

Lajitteluaseman asiointia ja turvallisuutta parannettiin eriyttämällä pienkuormien ja isojen kuormien purkupaikat. Alue on laaja ja opastukset ovat selkeät ja valaistus on automatisoitu. Asemalla on valmius itsepalveluasionnille ja se otetaan käyttöön vuoden 2022 aikana.

Uuden lajitteluaseman kokonaiskustannukset olivat 1,1 miljoona euroa. Pääsuunnittelijana toimi Ramboll ja pääurakoitsija Savon Kuljetus. Muita hankkeessa olleita urakoitsijoita olivat mm. Normivalaistus Oy, A-Aidat Oy, Pieksämäen kiinteistötekniikka Ky, ON Kuljetus Olavi Nenonen Oy, KTK Pieksämäen autokunta ja Rakennusliike A. Kimonen Oy.