Kukkona kiertotaloudessa

Jätehuollon yksi perustehtävä on ohjata ihmisiä kohti jätteetöntä maailmaa. Kun jätettä kuitenkin syntyy, jäteyhtiön tehtävä on löytää materiaaleille ja tuotteille uudelleenkäyttöä, materiaalina ja energiana hyödyntämistä sekä vielä hieman, pian tarpeettomaksi käyvää, loppusijoitusta. Jätekukkona olemme linjanneet roolimme kiertotaloudessa siten, että edistämme liiketoiminnallamme kiertotaloutta ja toimimme siinä esimerkkinä.

Siististi biokaasulla

Lajittelemastasi biojätteestä tuotetaan biokaasua. Biokaasu kuljettaa nyt myös uusimpia jätekuljetuksissamme käytettäviä jäteautoja.

Fiksusti kiertotaloudessa

Jätekukolla tehdään kiertotalouden tekoja päivittäin monella tasolla. Asiakkaille tämä näkyy esimerkiksi laajentuvina lajittelumahdollisuuksina ja sähköisinä palveluina.

Kuopion jätekeskus – kiertotalouden mahdollistaja

Jätekukko tuottaa uusiomateriaaleja maarakentamiseen. Yksi vuoden 2018 nimekkäimmistä materiaalitoimituksista oli Kuopion kaupungin rakennushanke Puijon hiihtostadionilla. Jätekukko toimitti Iivon lenkin kunnostamiseen alueen rakenteissa käytettäväksi betonimursketta, ja samanaikaisesti rakennetulle ensilumen säilytys alueelle asfalttimursketta. Uusia materiaaleja säästyi yhteensä yli 5 000 tonnia.

– Viime vuoden aikana toimitimme erilaisiin käyttökohteisiin asfaltti- ja betonimursketta korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita lähes 300 rekkakuormaa, summaa Hyvärinen.

Kirkas ja värillinen muovi lajitellaan

Kuopion Pikkukukko lajitteluasemalla lajitellaan kirkas ja värillinen muovi, jolloin ne saadaan materiaalihyötykäyttöön.