Vuosi 2021 on juhlavuotemme!
Juhlan aiheita on paljon, tässä niistä muutamia.Jätekukolla on takana 20 siistiä vuotta! Katsoa mitä kaikkea näihin vuosiin on sisältynyt.

Kaatopaikkasijoituksesta materiaali- ja energiahyödyntämiseen

Kahdessa vuosikymmenessä on kuljettu jätteen kaatopaikkasijoituksesta nykytilanteeseen, jossa 98 % vastaanottamastamme jätteestä matkaa edelleen hyödynnettäväksi materiaalina tai energiana.

Siististi biokaasulla!

Suuria edistysaskelia on otettu myös jätekuljetuksissa, ja nykyisin Kuopion keskeisellä kaupunkialueella jätteitä kerätäänkin biokaasukäyttöisillä jäteautoilla.

Kaikissa kuljetusurakoissa on edellytetty moottorinpäästöluokitusta EURO6. Yhtiön alueella operoi noin 20 jäteautoa, joista seitsemän käyttää polttoaineena biokaasua.

Biokaasu on uusiutuva polttoaine, jonka liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosentilla verrattuna perinteisiin polttoaineisiin.

 

 

Millaista on työskennellä Jätekukko Oy:n hallituksessa?

Siitä meille kertoo Jätekukon ensimmäisen hallituksen puheenjohtaja Tapio Räsänen ja nykyinen puheenjohtaja Petri Nieminen.

 

Millaista on työskennellä Jätekukolla?

Tarinatuolissa istuu ympäristökouluttaja Anja ja palveluesimies Päivi. Molemmilta löytyy pitkä työkokemus Jätekukolla työskentelystä.

 

Oletko koskaan miettinyt, mistä nimi Jätekukko on peräisin?

Videolta löydät vastauksen.

 

Millaista jätehuolto oli 20 vuotta sitten?

Tarinoita Kukolta -videosarja kertoo Jätekukon toiminnasta 20 vuoden aikana. Ensimmäisessä jaksossa Jätekukon entinen tekninen johtaja Pekka Björk ja entinen hallituksen pitkäaikainen jäsen Timo Kauppinen muistelevat Jätekukon ensiaskeleita.

 

 

Lisää muisteloita ja ylpeydenaiheita tulossa!