Vuosi 2021 on juhlavuotemme!
Juhlan aiheita on paljon, tässä niistä muutamia.Jätekukolla on takana 20 siistiä vuotta! Katsoa mitä kaikkea näihin vuosiin on sisältynyt.Tarinoita Kukolta

 

Miten toimitusjohtajan työ on muuttunut kahden vuosikymmenen aikana? Arto Ryhänen on ollut Jätekukon toimitusjohtajana jo 20 vuotta.


Riikinvoima Oy:n toimitusjohtaja Ville Holopainen kertoo, kuinka Jätekukko näkyy päivittäisessä toiminnassa Riikinvoiman ekovoimalaitoksella. Lisäksi Kuopion lajitteluaseman Jari muistelee, millaista jätekeskuksella oli vielä sen toiminnan alkuaikoina.


Tiedätkö mikä on Savo-Pielisen jätelautakunta, tai tiedätkö mitkä sen tehtävät ovat? Savo-Pielisen jätelautakunnan puheenjohtaja Hannu Kananen ja palvelupäällikkö Saija Pöntinen kertovat Jätekukon ja jätelautakunnan yhteistyöstä.


Lähimpänä asiakkaidemme arkea ovat jätteenkuljettajat, jotka huolehtivat jäteastiat tyhjäksi säässä kuin säässä. Miten jätteenkuljettajat ovat nähneet lajittelun kehittyneen?


Miltä askeleet kohti kiertotaloutta ovat vaikuttaneet valvovan viranomaisen näkökulmasta? Tarinoita Kukolta -videosarjan seuraavassa osassa Markku Henttonen, Pohjois-Savon ympäristökeskuksen johtaja vuosilta 1995-2011, muistelee aikaa ennen Jätekukkoa.


Jätekukon juhlavuosi lähenee loppuaan, ja on aika Tarinoita Kukolta -videosarjan viimeisen osan. Mitä jätekeskus tarvitsee toimiakseen, ja millaiselta jätehuollon tulevaisuus näyttää? Muun muassa näitä asioita pohtii Jätekukon käyttöpäällikkö Pekka Hyvärinen.

Kaatopaikkasijoituksesta materiaali- ja energiahyödyntämiseen

Kahdessa vuosikymmenessä on kuljettu jätteen kaatopaikkasijoituksesta nykytilanteeseen, jossa 98 % vastaanottamastamme jätteestä matkaa edelleen hyödynnettäväksi materiaalina tai energiana.

Siististi biokaasulla!

Suuria edistysaskelia on otettu myös jätekuljetuksissa, ja nykyisin Kuopion keskeisellä kaupunkialueella jätteitä kerätäänkin biokaasukäyttöisillä jäteautoilla.

Kaikissa kuljetusurakoissa on edellytetty moottorinpäästöluokitusta EURO6. Yhtiön alueella operoi noin 20 jäteautoa, joista seitsemän käyttää polttoaineena biokaasua.

Biokaasu on uusiutuva polttoaine, jonka liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 85 prosentilla verrattuna perinteisiin polttoaineisiin.

 

 

Millaista on työskennellä Jätekukko Oy:n hallituksessa?

Siitä meille kertoo Jätekukon ensimmäisen hallituksen puheenjohtaja Tapio Räsänen ja nykyinen puheenjohtaja Petri Nieminen.

 

Millaista on työskennellä Jätekukolla?

Tarinatuolissa istuu ympäristökouluttaja Anja ja palveluesimies Päivi. Molemmilta löytyy pitkä työkokemus Jätekukolla työskentelystä.

Millaista on työskennellä Jätekukolla? Ympäristökouluttaja Anja ja palveluesimies Päivi. Molemmilta löytyy pitkä työkokemus Jätekukolla työskentelystä.

 

Oletko koskaan miettinyt, mistä nimi Jätekukko on peräisin?

Videolta löydät vastauksen.

 

Millaista jätehuolto oli 20 vuotta sitten?

Tarinoita Kukolta -videosarja kertoo Jätekukon toiminnasta 20 vuoden aikana. Ensimmäisessä jaksossa Jätekukon entinen tekninen johtaja Pekka Björk ja entinen hallituksen pitkäaikainen jäsen Timo Kauppinen muistelevat Jätekukon ensiaskeleita.