Uusi palvelu kodin tärkeiden paperien hävittämiseen

ke 31. tammikuuta 2018 13.47.00

Tätä palvelua on toivottu! Henkilö- tai muita luottamuksellisia tietoja sisältävät asiakirjat voi nyt hävittää turvallisesti lajitteluaseman kautta. Lopulta silpuksi päätyvä, tuhottu paperi voidaan hyödyntää paperiteollisuuden uusioraaka-aineena.

Kuopion jätekeskuksen, Pieksämäen ja Siilinjärven Pikkukukko lajitteluasemat vastaanottavat luottamuksellisia ja suojattavia tietoja sisältäviä papereita. Tällaisia voivat olla mm. henkilötietoja sisältävät asiakirjat, laskut, tositteet, tarjoukset, sopimukset, muistiot, tilausvahvistukset tai vaikkapa henkilökohtaiseen terveydenhuoltoon liittyvät paperit.

Asiakas laittaa paperit itse lajitteluaseman lukolliseen tietoturvasäiliöön. Säiliöön kelpuutetaan ainoastaan paperit. Niittejä tai klemmareita ei tarvitse poistaa, mutta mappeja säiliöön ei voi laittaa. Paperiaineisto toimitetaan lukollisessa tietoturvasäiliössä käsittelylaitokselle, jossa paperit tuhotaan DIN 32 757 (1995-01) -normin turvaluokka 3:n mukaiseksi silpuksi. Paperisilppu paalataan ja kuljetetaan paperiteollisuuden uusioraaka-aineeksi.

Palvelun hinta on 8€/kassi (noin 20 litraa)

Kysy lisää lajitteluaseman henkilökunnalta Kuopion jätekeskuksen, Pieksämäen ja Siilinjärven Pikkukukko lajitteluasemalla.