Teiden liukkaus vaikeuttaa jätehuoltoa

pe 13. maaliskuuta 2020 12.47.00

Kulunut talvi on ollut jätehuollon kannalta haasteellinen. Vaihtelevat sääolot ovat aiheuttaneet liukkaita olosuhteita ympäri toimialuetta. Olosuhteet ovat aiheuttaneet myös asiakkaillemme harmia, sillä liukkauden vuoksi jäteastioiden tyhjentäminen ei aina ole ollut mahdollista varsinaisena jäteastian tyhjennyspäivänä.

Kuljettajat pyrkivät tekemään työnsä parhaalla mahdollisella tavalla kaikissa olosuhteissa. Jäteautolla liikuttaessa on kuitenkin otettava huomioon, että olosuhteet ovat erilaiset henkilöautoon ja myös moneen muuhun raskaan liikenteen kulkuneuvoon verrattuna. Jäteauto voi täytenä painaa jopa 29 tonnia. Tästä syystä teiden ja pihojen on oltava jäteautoa varten paremmin huolletut kuin henkilöautoa varten. Vastoin yleistä luuloa jäteauto pääsee henkilöautoa huonommin liikkumaan liukkaalla, sillä auton suuri paino saa auton luisumaan helpommin ojaan.

Tänä talvena teiden, pihaliittymien ja jäteastioiden ympäristöjen hiekoitus on ollut ensiarvoisen tärkeää. Mikäli alueenne tiestö tai pihatienne on hetkellisesti esimerkiksi liukkauden vuoksi jäteautolle soveltumaton, voitte siirtää astiatyhjennystänne eteenpäin ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme. Perumalla tyhjennyksen etukäteen teiltä ei myöskään veloiteta hukkanoutomaksua.

Toivomme asiakkailtamme ymmärrystä ja malttia haastavissa olosuhteissa!