Runsas lumentulo vaikeuttaa jätekuljetuksia

pe 8. helmikuuta 2019 15.30.00

Tällä hetkellä runsas lumentulo saattaa aiheuttaa sen, ettei jäteauto tule normaalina astian tyhjennyspäivänä. Tyhjennykset saadaan kuitenkin tehtyä edelleen 1-2 päivän sisällä.


Jätteenkuljettajat tyhjentävät jäteastioita ympäri vuoden kaikissa keliolosuhteissa. Jotta jäteautot pysyvät kuljetusaikataulussaan ja jätteenkuljettajat kunnossa, toivomme teidän kiinnittävän talvella erityistä huomiota pihojen ja kulkuväylien lumitöihin ja hiekoitukseen. Tällä varmistamme, että jäteastianne saadaan tyhjennettyä turvallisesti. Ennen tyhjennyspäivää on lisäksi hyvä varmistaa, että jäteastia ei ole esimerkiksi sahaavien lämpötilojen vuoksi jäätynyt kiinni alustaansa ja että astialle johtava väylä on esteetön. Myös jäteastian pyörien toiminta on syytä tarkastaa.

Jäteauto voi täytenä painaa jopa 26 tonnia. Tästä syystä teiden ja pihojen on oltava jäteautoa varten paremmin huolletut kuin henkilöautoa varten. Vastoin yleistä luuloa jäteauto pääsee henkilöautoa huonommin liikkumaan liukkaalla ja lumessa, sillä auton suuri paino saa auton luisumaan helpommin ojaan. Jäteauton suurempi raideleveys asettaa myös haasteita aurauksen osalta.

Mikäli alueenne tiestö tai pihatienne on hetkellisesti esimerkiksi liukkauden tai runsaan lumen vuoksi jäteautolle soveltumaton, voitte siirtää astiatyhjennystänne eteenpäin ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme. Perumalla tyhjennyksen etukäteen teiltä ei myöskään veloiteta hukkanoutomaksua.
 

Keräämme joulukuusia edelleen koko toimialueella. Lumentulon myötä, on hyvä varmistaa, ettei kuusi jää lumen alle tai jäätynyt maahan kiinni.

Kiitos, kun edesautat jätehuollon sujuvuutta!