Millainen on hyvä keräyspaikka?

Keräyspaikan suunnittelu

Kunnalliset jätehuoltomääräykset määrittävät, millainen keräyspaikan tulee olla. Vaatimuksia on mm. keräyspaikan ja ajoväylien kantavuuteen, kulutuksen kestoon ja esteettömyyteen.

Oman tai kimppa-astian paikkaa pohtiessa kannattaa jo suunnitteluvaiheessa kiinnittää huomiota keräyspaikkaa koskeviin vaatimuksiin. Myös olemassa olevien keräyspaikkojen on täytettävä jätehuoltomääräysten vaatimukset. 

Lisäpalvelumaksut

Jos astiaa ei voi sijoittaa omalle maalle, täytyy keräyspaikan perustamiselle toisen maalle olla aina maanomistajan lupa. Lisäksi kannattaa huomioida mahdolliset lisäpalvelumaksut, joita voi aiheutua astian sijoittamisesta esimerkiksi perusnoutoalueen ulkopuolelle.

Jätekatos

Jätekatos on määräysten mukaan oltava taajamassa sellaisella keräyspaikalla, jota käyttää vähintään viisi asuntoa tai jolla on vähintään kolme jäteastiaa. Muunlaisille keräyspaikoille katoksen rakentaminen on vapaaehtoista.

Lisätietoa keräyspaikasta ja jätekatoksesta löydät Hyvä jätekatos -esitteestä sekä jätehuoltomääräyksistä. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme.