Jätteen keräysreittejä kehitetään – tyhjennysväli voi muuttua kertaalleen muutosvaiheessa

pe 21. syyskuuta 2018 13.37.00

Kehitämme lokakuun alusta alkaen alueen jätteenkeräysreittejä, mikä voi vaikuttaa hetkellisesti jäteastian tyhjennysväliin. Muutos koskee yhteensä noin 3 600 kotitaloutta Karttulassa, Konnevedellä, Maaningalla, Rautalammilla, Suonenjoella, Tervossa ja Vesannolla. Lisäksi muutoksia voi tulla eteläisen Kuopion alueella. Pahoittelemme asiakkaillemme tilapäisestä tyhjennysvälin muutoksesta mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

Lyhyempi tai pidempi tyhjennysväli yhden kerran

Muutoksen yhteydessä jäteastian tyhjennysväli voi olla kertaalleen normaalia lyhyempi tai pidempi. Emme veloita tyhjennyksestä, jos jäteastia tyhjennetään vähintään puolet normaalia tyhjennysväliä aiemmin:

 Tyhjennysväli Ei veloitusta, kun
 2 viikkoa tyhjennys 1 viikko aiemmin
 4 viikkoa tyhjennys vähintään 2 viikkoa aiemmin
 8 viikkoa tyhjennys vähintään 4 viikkoa aiemmin


Tyhjennysvälin pidentyessä astiaan mahtumattoman talousjätteen voi jättää jätesäkissä astian vierelle. Keräämme säkit jäteastian tyhjennyksen yhteydessä. Jos tyhjennys viivästyy vähintään viikolla, keräämme säkit veloituksetta.

Katso seuraava tyhjennys Omakukosta

Omakukko-verkkopalvelusta näet, milloin kiinteistön jäteastia tyhjennetään seuraavan kerran. Niillä kotitalouksilla, joita reittimuutos koskee, voi palvelussa olla näkyvissä kaksi erillistä jäteastia-palvelua (vanhan ja uuden reitin mukainen).

  1. Kirjaudu palveluun osoitteessa www.jatekukko.fi/omakukko
  2. Klikkaa yläpalkista "Palvelut".
  3. Klikkaa Jäteastia-palvelun kohdalta "Tyhjennysrytmi".
  4. Seuraavat tyhjennyskerrat näkyvät viikkokartassa.


 
Jäteastia esteettömälle paikalle – vältyt yllätyksiltä

Tilapäisistä tyhjennyspäivän muutoksista johtuen jäteastia kannattaa pitää vakituisesti samassa paikassa, jotta vältytään turhilta lisäkustannuksilta. Tyhjennyspäivä on pääsääntöisesti tietty, ennalta tiedettävä viikonpäivä. Tyhjennyspäivä voi poikkeuksellisesti muuttua, jos viikolle sattuu arkipyhiä, kuljetuskalusto rikkoutuu tai sattuu muu ennalta arvaamaton tilanne.