Arkipyhät vaikuttavat jätekuljetuksiin ja -palveluihin

ke 21. joulukuuta 2016 14.52.00

Arkipyhinä ovat suljettuina kaikki jätehuollon palvelut, kuten lajitteluasemat, Kuopion jätekeskus sekä palvelunumero. Arkipäiville osuvat juhlapyhät saattavat muuttaa myös jäteastioiden tyhjennyspäivää. Arkipyhä voi siirtää tyhjennyksen myös lauantaille tai sunnuntaille. Yleensä tyhjennyspäivä siirtyy yhden tai kaksi päivää eteen- tai taaksepäin. Jäteastia kannattaa pitää vakituisesti samassa paikassa, jotta vältytään turhilta lisäkustannuksilta.

Voit tarkistaa helposti jäteastian tyhjennyksen  Omakukko–verkkopalvelusta. Näet seuraavan jäteastiasi tyhjennyksen tai voit tilata ylimääräisen tyhjennyksen. Pääset palveluun täältä >>

Viikko 51 ja 52 (19.12.-1.1.)

Jäteastioiden tyhjennyksiä ei tehdä jouluaattona eikä joulupäivänä. Jäteastioita tyhjennetään paikoitellen tapaninpäivänä ja tyhjennykset tehdään loppuun viimeistään lauantaina 31.12.
Kuopion jätekeskus sulkee poikkeuksellisesti perjantaina 23.12. kello 16. 
Pikkukukko lajitteluasemat palvelevat normaalisti 23.12. saakka.
Palvelupisteemme ovat suljettuina 24.-26.12.

  

Viikko 1 (2.-8.1.)

Loppiaisesta johtuen jäteastioiden tyhjennykset voivat siirtyä 1-2 päivää aikaisemmaksi tai myöhemmäksi.

Paikoitellen astioita tyhjennetään myös loppiaisena 6.1. sekä lauantaina 7.1.
Pikkukukko lajitteluasemat palvelevat normaalisti 5.1. asti.
Palvelupisteemme ovat suljettuina loppiaisena perjantaina 6.1.


Jätehuollon vinkit pyhien varalle

Jouluna ja uutena vuonna jätettä syntyy samanaikaisesti paljon useissa kodeissa, joten keräysastiat ylikuormittuvat helposti. Pyri mahdollisuuksien mukaan säilyttämään pakkausjätteitä sisätiloissa pyhien yli ja viemään jätteitä astioihin pienemmissä erissä. Monet kuluttajapakkaukset kuten kartonki- ja pahvilaatikot vievät sellaisenaan paljon tilaa keräysastiassa. Mitä tiiviimmin jätteet on pakattu, sitä enemmän astioihin mahtuu ja sitä tehokkaammin jätteet saadaan kuljetettua.


Toivotamme asiakkaillemme mukavaa joulun aikaa!

 

Lisätietoja antaa

Malinen, Aki
Logistiikkainsinööri
p. 044 368 0184