19.09.2016

Ympäristökasvatusta teatterin keinoin

Jätekukko ja kulttuurintuottamiseen erikoistunut Anya Productions tuottivat lapsille suunnatun Kiertoo!-esityksen, mikä toimii uudenlaisena valistamisen ja opettamisen konseptina. Esitys on rytmin ja ilon täyteinen kompostimusikaali jätteen määrän vähentämisen ja kierrättämisen merkityksestä.

Yhteistyö tukee opetussuunnitelman tavoitteita
Ympäristökasvatuksellisena opetusmetodina toimiva Kiertoo-esitys on viimeistelty yhdessä kuopiolaisen Pohjantien koulun lasten ja opettajien kanssa. Kiertoo-esityskonsepti vastaa osaltaan uusimman opetussuunnitelman tuomiin tavoitteisiin koulun toimimisesta entistä parempana kasvuyhteisönä ja oppimisympäristönä. Sen kautta edistetään koulutyön mielekkyyden kokemusta ja samalla luodaan myös edellytyksiä kestävään elämäntapaan.

– Lasten ympäristökasvatukseen osallistuminen on meille tärkeää. Esityksen kautta saamme vietyä viestiä mm. lajittelun tärkeydestä innovatiivisella tavalla kasvaville ja kasvattajille, kertoo koulukiertueella mukana ollut Jätekukon ympäristökouluttaja Anja Räisänen.

Viikossa yli 800 uutta kokemusta
Kiertoo-koulukiertue alkoi Kuopiossa viime viikolla. Viikon aikana esitykseen osallistui yhteensä 820 oppilasta 5 koululla. Kiertue jatkuu ensi vuoden puolella keväällä ja päättyy kolmanteen kiertueviikkoon vuoden päästä syyskuussa. Jätekukko on ollut mukana rahoittamassa tuotantoa alusta asti ja tarjoaa lisäksi toimialueensa kouluille vuoden aikana yhteensä 45 tuettua esitystä. Koulujen maksettavaksi jää vain 150 euroa/esitys. Esitys on suunnattu kaikille luokka-asteille, mutta ensisijaisesti alakouluille.


Taustaa esityksestä
Kiertoo on leikkisä kierrätys-show, joka kertoo siitä, miten monella tavalla maapallon pelastaminen on mahdollista. Aiheina ovat kierrätys, ekologia, ja se, mitä me kaikki voimme tehdä ympäristön hyväksi arjessamme. Roolihahmot Kierrätyskissa (Niko "Rölli" Vainikainen), Ammattinainen (Anja Lappi) ja Lasigerbiili (Johanna Kaunisvuo) vetävät oppitunnin mittaisen, hauskan ja elämyksellisen suoran lähetyksen sisältäen teatteria, beatboxausta, räppiä, yhteismusisointia sekä kierrätystietoa tanssiteatterin muodossa. Esityksen käsikirjoitus on Johanna Keinäsen, puvustus Riikkamaria Korhosen ja tarpeisto sekä lavastus Jari Hautamäen. Tuotannosta vastaa Anya Productions.
 

Lisätietoja

Anja Räsänen, Jätekukko Oy
p. 044 368 0192
anja.raisanen@jatekukko.fi

Anja Lappi, Anya Productions Ky
p. 040 538 3823
info@anyapro.fi
ww.facebook.com/kiertoo
@kiertoo #kiertoo