11.04.2016

Yhteinen juttu -asiakaslehti nyt jakelussa

Jätekukon yhteinen juttu –asiakaslehti jaetaan koteihin viimeistään tällä viikolla. Yksi asiakaslehden kantavista aiheista on jätteiden lajittelun merkitys ja se, kuinka pienikin teko on osa suurempaa kokonaisuutta. Asiakaslehden sivuilta saa lisätietoa jätteiden lajittelusta ja lajiteltujen materiaalien käytöstä. Kodin lajitteluohjeet voi ottaa kätevästi talteen lehden keskiaukeamalta.

Muun muassa jätteiden lajittelusta syntyviä materiaalivirtoja ohjataan Kuopion jätekeskuksella, jota esitellään tarkemmin asiakaslehdessä. Jätekeskuksen alueella toimii jo noin kymmenen yritystä edistäen nykyaikaista kiertotaloutta.

Yhtenä toiveaiheena asiakaslehdessä käsitellään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kuluttajapakkausten keräystä. Mitä Rinki-ekopisteelle voi viedä ja missä laajuudessa kerätään muovipakkauksia?

Asiakaslehden aiheeksi ovat nousseet myös käyttökelvottomat tekstiilit, jotka ovat aiheuttaneet valtakunnallisesti hämmennystä vuoden alusta voimaan tulleen orgaanisen jätteen kaatopaikkakiellon vuoksi. Jätekukon toimialueelta kerättävä sekajäte murskataan kierrätyspolttoaineeksi, jolloin sekajätteeseen kuuluvat käyttökelvottomat tekstiilit tulevat myös hyödynnetyksi energiana.

Lisäksi lehdessä kerrotaan Jätekukon monipuolisesta valistustyöstä lasten ja nuorten parissa. Viime syksyisessä Tähteitä nolla! -kampanjassa noin 75 % osallistuneista kouluista ruokajätteen määrä väheni kampanjaviikon aikana. Asiakaslehden jutussa esiintyvässä Siilinjärven Hamulan koulussa kouluruokailun jätemäärä pieneni jopa viidennekseen entisestä.

Faktaa
Asiakaslehti on tuotettu yhteistyössä neljän itäsuomalaisen jäteyhtiön kanssa. Asiakaslehden kokonaispainosmäärä on noin 260 000 kappaletta. Jätekukko, Metsäsairila, Puhas ja Ylä-Savon Jätehuolto ovat tehneet yhteistyötä jäteneuvonnassa jo neljän vuoden ajan. Yhteinen juttu -asiakaslehden lisäksi yhteistyössä ylläpidetään yhteinenjuttu.fi-verkkosivustoa ja facebook.fi/yhteinenjuttu -profiilia sekä tuotetaan joka kotiin jaettavaa vuosikalenteria, lajitteluoppaita ja muuta neuvontamateriaalia.
 

Lisätietoja antaa

Moilanen, Piia
Palvelupäällikkö
p. 044 368 0152