07.09.2018

Yhdessä ruokahävikkiä vastaan - Hävikkiviikko 10.-16.9.2018

Valtakunnallista Hävikkiviikkoa vietetään 10.-16.9.2018. Tänä syksynä Hävikkiviikon teemana on yhteisöllisyys. Viikolla kannustetaan kaikkia taistelemaan yhdessä ruokahävikkiä vastaan, koska jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa hävikin syntymiseen. Jokainen meistä heittää vuodessa ruokaa roskiin keskimäärin 20-25 kiloa, satojen eurojen arvosta.

 

Jätekukko on mukana Servican, Savonian ja Kuopion kaupungin kanssa järjestämässä koulukampanjaa, jossa hävikkilähettiläät Savonia-ammattikorkeakoulusta kertovat 5.-6. luokkalaisille hävikin synnystä ja sen torjumiskeinoista. Kampanjaan valituissa kouluissa tehdään oppitunnilla myös ruokahävikkimittari ruokaloihin. Lisäksi Hävikkiviikosta tiedotetaan julisteilla ja pöytäkolmioilla Kuopion kaupungin henkilöstöravintoloissa ja kouluissa.


Ylijäämäruoan myynti on jatkunut koulujen alettua kuudessa Servican toimipaikassa. Ylijäämäruokaa myydään koulupäivinä Hatsalan koululla, Juankosken koululla, Jynkän koululla, Kallaveden lukiolla, Martti Ahtisaaren koululla ja Snellmanin koululla. Lisätietoja: servica.fi/palvelumme/ruokapalvelut > Ylijäämäruoan myynti.
 

 

Lisätietoa Hävikkiviikosta: havikkiviikko.fi