21.06.2016

Uudella biopussien jakelutavalla valinnanvaraa ja säästöjä – pusseja halukkaille, oikeaan tarpeeseen

Keräätkö biojätteen erikseen kiinteistösi biojäteastiaan, jonka jäteyhtiösi käy säännöllisesti tyhjentämässä? Jos vastasit edelliseen kyllä ja asut lisäksi Siilinjärvellä, pääset kokeilemaan uutta biopussien jakelutapaa ensimmäisten joukossa.

Vaivaton verkkotilaus ja useampi pussikoko

Siilinjärveläisten biojätteen erilliskeräyksessä mukana olevien kerros- ja rivitaloyhtiöiden sekä ns. biokimpoissa mukana oleviin kotitalouksiin jaetaan viikolla 25 biopussien tilauskortit. Kortti sisältää talouskohtaisen verkkolinkin, jonka kautta pääsee tilaamaan aiemmin suoraan kotiin postitetut biojätepussit. Verkkotilaus on tehty asiakkaalle helpoksi, sillä tilauslomake on esitäytetty asiakkaan yhteystiedoilla.

– Jo pelkästään verkkotilaus biopussijakelussa on uusinta uutta, mutta sen lisäksi tarjoamme ensimmäistä kertaa asiakkaillemme myös mahdollisuuden valita kolmesta eri pussikoosta, kertoo Jätekukon palvelupäällikkö Piia Moilanen.

Biopussien verkkotilauskortti
Kuva. Seuraa postiasi - tämän kortin avulla pääset tilaamaan veloituksettomia biopusseja netistä.

Jätekukon toimialueen kotitaloudet keskeistä Kuopiota lukuun ottamatta ovat vuodesta 2003 asti saaneet käyttöönsä pienet 6-litraiset biokorit liittyessään biojätteiden erilliskeräykseen ja Jätekukko on jakanut vuosittain tuohon koriin sopivia biopusseja.

Verkkotilauskokeilussa on tarjolla 6-, 10-, ja 20-litraisia biojätepusseja, jotka sopivat yleisimpiin käytössä oleviin biojätteen keräysastioihin keittiössä. 6-litraisia, biokoriin sopivia pusseja saa 100 kpl, 10-litraisia 60 kpl ja 20-litraisia 30 kpl. Jokaisen tilausvaihtoehdon pussien kokonaistilavuus on sama ja vastaa laskennallisesti biojätepussien tarvetta noin vuodeksi.

– Nyt asiakkaille halutaan tarjota mahdollisuus tilata myös muun kokoisia biopusseja sen mukaan, minkä kokoinen keräysastia keittiössä on käytössä. Saamme tämän jakelun kautta arvokasta tietoa biopussijakelun jatkoa ajatellen, pohtii Moilanen.

Täsmäjakelulla kustannussäästöjä ja jätteen synnyn ehkäisyä

Uudella biopussien jakelutavalla säästetään muun muassa materiaaleissa ja postituskustannuksissa. Aiemmin biopussit on lähetetty suoraan asiakkaiden kotiin. Tälläkin kertaa asiakkaat saavat biopussit postitse, mutta verkkotilauksen myötä vältyttäneen turhilta postituksilta.

– Verkkotilaus ja pussikoon valinta mahdollistavat sen, että pussit päätyvät oikeankokoisina oikeaan käyttötarkoitukseensa. Tilausten määrässä voi näkyä myös se, että osa talouksista pakkaa biojätteen mieluummin sanomalehdestä itse taiteltuun pussiin, jolloin biojätepusseille ei välttämättä koeta olevan tarvetta, arvelee Moilanen.

 

Lisätietoja antavat:
Piia Moilanen (paikalla viikolla 26)      
palvelupäällikkö
piia.moilanen@jatekukko.fi
p. 044 368 0152

Mari Haikonen
viestintäsuunnittelija
mari.haikonen@jatekukko.fi
p. 044 368 0157