25.02.2019

Teiden liukkaus vaikeuttaa jätekuljetuksia


Erittäin liukas ajokeli hankaloittaa jätekuljetuksia. Tällä hetkellä teiden liukkaus saattaa aiheuttaa sen, ettei jäteauto tule normaalina astian tyhjennyspäivänä.

- Jotta jäteautot pysyvät kuljetusaikataulussaan ja jätteenkuljettajat kunnossa, toivomme asiakkaiden kiinnittävän nyt erityistä huomiota pihojen ja kulkuväylien hiekoitukseen. Tällä varmistamme, että jäteastia saadaan tyhjennettyä turvallisesti. Jäteautoissa on ketjut renkaiden päällä, mutta sekään ei ole välttämättä auttanut joka paikassa. Olosuhteet ovat nyt haastavat, kertoo Jätekukon logistiikkainsinööri Aki Malinen.

Jäteauto voi täytenä painaa jopa 26 tonnia. Tästä syystä teiden ja pihojen on oltava jäteautoa varten paremmin huolletut kuin henkilöautoa varten. Vastoin yleistä luuloa jäteauto pääsee henkilöautoa huonommin liikkumaan liukkaalla ja lumessa, sillä auton suuri paino saa auton luisumaan helpommin ojaan.

Mikäli alueenne tiestö tai pihatienne on hetkellisesti esimerkiksi liukkauden tai runsaan lumen vuoksi jäteautolle soveltumaton, voitte siirtää astiatyhjennystänne eteenpäin ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme. Perumalla tyhjennyksen etukäteen teiltä ei myöskään veloiteta hukkanoutomaksua.