21.12.2015

Tähteitä nolla! -kampanja vähensi ruokajätteen määrää!

Tähteitä nolla! -kampanja innosti yhteensä 27 Jätekukon toimialueen ala- ja yhtenäiskoulua ja hieman vajaat 5 100 oppilasta mukaan ruokajätteen vähentämiseen Euroopan jätteen vähentämisen viikolla marraskuussa.

 

Keittiöhenkilökunnan arvioiden mukaan noin 74%  kouluista lautasjätteen määrä vähentyi viikon aikana ja lopuissa se pysyi kutakuinkin samana normaaliin viikkoon verrattuna. Vain kahdessa koulussa määrä oli hieman noussut yksittäisinä päivinä kampanjan aikana.

 

Osallistuneista kouluista ylijäänyttä ruokaa ilmoitti antavansa tai myyvänsä eteenpäin 7 koulua. Niistä 5 ilmoitti myyvänsä ylijäämäruokaa omalle henkilöstölleen ja 2 antavansa sitä ulkopuolisille eläinten ruuaksi.

 

Tähteitä Nolla! -kampanjan toteuttivat Jätekukko ja Ekokumppanit ja koulujen ruokapalvelujen tarjoajat. Kampanja liittyi Euroopan jätteen vähentämisen viikon viettoon.

 

Kampanjaan osallistuneiden koulujen kesken arvottiin jäätelöt yhden koulun oppilaille ja arpaonni suosi Hamulan koulua Siilinjärven Harjamäeltä. Lukukausi sai heillä siis makean lopun.