04.09.2019

Ruoka on liian hyvää hukattavaksi – Hävikkiviikkoa vietetään 9.–15.9.

Valtakunnallisella Hävikkiviikolla muistutetaan siitä, että ruoka on liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi. Jokainen voi vaikuttaa ruokahävikkiin esimerkiksi kaupassa käydessä ja omassa keittiössä. Hyödyt näkyvät omassa lompakossa sekä pienempinä kasvihuonekaasu- ja vesistöpäästöinä.

Yhdessä ruokahävikkiä vastaan

Kuopiossa järjestetään Servican, Jätekukon, Savonia-ammattikorkeakoulun Kuopion kaupungin yhteistyönä koulukampanja, jossa hävikkilähettiläät Savonia-ammattikorkeakoulusta järjestävät 5.-6. luokkalaisille tapahtuman, jossa mietitään yhdessä ruokahävikin torjumiskeinoja.

Vuoden teemana ruokahävikin ilmastovaikutukset

Tutkimusten mukaan kaikesta kulutuksen aiheuttamasta ympäristökuormasta noin kolmannes syntyy ruuasta. Kuusi prosenttia ostetusta ruoasta päätyy syömäkelpoisena roskiin, samoin joka kymmenen vihannes tai hedelmä. Jokainen meistä heittää vuodessa ruokaa roskiin keskimäärin 20–25 kiloa, satojen eurojen arvosta.

Miten osallistun?

Osallistu kampanjaan esimerkiksi jakamalla ruokahävikkiä vähentäviä vinkkejä ja Hävikkiviikon kampanjamateriaaleja omalla sometililläsi. Lisätietoa Hävikkiviikosta: havikkiviikko.fi

Ylijäämäruoan myynti on jatkunut koulujen alettua Servican yhdeksässä toimipaikassa Kuopiossa. Ylijäämäruokaa myydään koulupäivinä, jos ruokaa jää yli. Paikat voi tarkistaa Servican verkkosivuilta osoitteesta servica.fi/palvelumme/ruokapalvelut > Ylijäämäruoan myynti