11.11.2019

Muovipakkausten keräys yhä useammalle kiinteistölle Kuopiossa, Pieksämäellä ja Siilinjärvellä

Muovipakkausten keräys kiinteistöiltä laajenee. Nyt ovat vuorossa pienemmät taloyhtiöt Kuopiossa, Pieksämäellä ja Siilinjärvellä.

Jätekukko tuo marraskuun aikana taloyhtiön jätetilaan uuden keräysastian muovipakkauksia varten tai käytössä oleva astia tarroitetaan uudestaan. Järjestelyistä on sovittu etukäteen isännöitsijöiden kanssa.

Jätekukko jakaa nyt keräyksen aloittavien taloyhtiöiden huoneistoihin muovipakkausten lajitteluohjeen. Yksinkertaistettuna ohje kuuluu näin: jos jäte on pakkaus, ja se on muovia, sen voi puhtaana laittaa muovipakkausten keräykseen. Pakkauksen puhtauteen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä se vaikuttaa materiaalin hyötykäyttömahdollisuuksiin. Riittävä puhtaus on sellainen, josta ei aiheudu hajuhaittoja.

Sama keräysvelvoite koskee myös lasipakkauksia ja metallia. Useimpiin taloyhtiöihin tulee muovipakkausten keräysastian lisäksi keräys myös lasipakkauksille ja metallille. Jätekukko toimittaa keräykseen mukaan liittyville taloyhtiöille jäteastiat maksutta. Lasipakkausten ja metallin osalta myös jäteastioiden tyhjennykset ovat maksuttomia asuinkiinteistöille.

Muovipakkausten kiinteistökeräyksen alue laajeni lokakuun aikana koko Jätekukon toimialueelle vähintään 300 asukkaan taajamiin. Muovi- ja lasipakkaukset sekä metalli on erilliskerättävä kiinteistöillä, joissa on huoneistoja vähintään 10. Biojäte ja kartonkipakkaukset on erilliskerättävä kiinteistöiltä, joissa on huoneistoja vähintään 5. Muovi-, kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia kerätään myös ekopisteillä.