23.11.2018

Muovipakkausten keräys laajenee ja hinnat laskevat

Sekajäteastioiden tyhjennysmaksut  ja asuinhuoneistokohtaiset perusmaksut säilyvät ensi vuonna ennallaan. Sen sijaan muovipakkausastioiden tyhjennyshinta laskee yli 50 prosenttia. Biojäte- ja kartonkiastioiden tyhjennyshinnat laskevat Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Pieksämäellä 15-17 prosenttia ja muissa alueen kunnissa 22-29 prosenttia. Lasipakkaus- ja metalliastioiden tyhjennys säilyy maksuttomana.


"Sekajätteen hinnan pysyminen ennallaan ja materiaalina hyödynnettävien jätteiden hintojen alentaminen on mahdollistunut onnistumisten kautta. Muun muassa oikein valittu sekajätteen energiahyödyntämisratkaisu sekä hyvin hoidetut jätteenkuljetuskilpailutukset ovat vähentäneet kustannuksia", kertoo Jätekukon palvelupäällikkö Kati Malinen.

 

Materiaalina hyödynnettävien jätteiden osalta hinnanalennukset ovat merkittäviä. Toivomme hintakehityksen entisestään kannustavan asukkaita kierrätettävien jätteiden erilliskeräykseen. Viime vuonna aloitettu muovipakkausten kiinteistökohtainen keräys on ollut onnistunutta, ja sen avulla on saatu kerättyä hyvälaatuista muovipakkausjätettä hyötykäyttöön. Vuoden 2019 loppupuolella laajennamme muovipakkausten kiinteistökohtaisen keräyksen kaikkiin toimialueemme vähintään 300 asukkaan taajamiin.


Hinnat perustuvat Savo-Pielisen jätelautakunnan 22.11.2018 hyväksymään taksaan.