29.09.2017

Muovipakkausten keräys kiinteistöltä koskettaa lähes 29 000 kotitaloutta

Yhteensä yli 700 kiinteistölle Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Pieksämäellä on järjestetty keräysastia uutta kiinteistön jätetilassa kerättävää jätelajia varten. Muovipakkausten lajitteluohjeet jaetaan näiden kiinteistöjen huoneistoihin lauantaina 30.9.2017.

Keräys kiinteistöltä kiinnostaa

Muovipakkausten keräys kiinteistöltä on saanut kiitosta ennen kuin varsinainen keräys on alkanutkaan. Monen kotitalouden arkea helpottaa, kun useampia eri jätelajeja voi jättää keräykseen oman kiinteistön jätetilaan. Jätehuoltomääräysten mukainen velvollisuus muovipakkausten keräyksen järjestämiseen on kiinteistöillä, joissa on vähintään 40 asuinhuoneistoa. Tällaisia kiinteistöjä muovipakkausten keräysalueella (Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Pieksämäellä) on 355, mutta mukaan keräykseen on liittynyt nyt jo kaksinkertainen määrä. Mukaan keräykseen voivat liittyä myös pienemmät taloyhtiöt, jos kiinteistö sijaitsee muovipakkausten keräysreitin varrella ja kiinteistön jätehuoltojärjestelyt mahdollistavat joko yhden sekajäteastian muuttamisen muovipakkausten keräystä varten tai erillisen jäteastian sijoittamisen jätetilaan.

Muovipakkausten lajitteluohjeet koteihin

Jätekukko jakaa elokuun loppuun mennessä keräykseen liittyneiden kiinteistöjen huoneistoihin muovipakkausten lajitteluohjeet lauantaina. Lajitteluohjeisiin kannattaa tutustua heti keräyksen alussa huolella. Muovipakkausten keräykseen käyvät kaikki kaupasta kotiin ostosten mukana tuodut muovipakkaukset, jotka ovat tyhjiä, puhtaita ja kuivia. Jos huuhteleminen viileällä vedellä ei riitä puhdistamaan pakkausta, voi sen laittaa sekajäteastiaan. Muovipakkaukset voi kerätä vaikkapa muovipussiin, jonka voi sitten jättää sisältöineen muovipakkausten keräysastiaan.

Lisätietoa muovipakkausten keräyksestä