28.09.2019

Kuopiossa muutoksia jäteastian tyhjennyksiin lokakuussa

Kehitämme jätteenkeräysreittejä Kuopiossa. Muutos koskee yhteensä noin 4 000 kotitaloutta Kuopiossa Päivärannan ja Hiltulanlahden välisellä alueella. Muutoksen yhteydessä sekajäteastian tyhjennysväli voi olla kertaalleen normaalia lyhyempi tai pidempi. Tyhjennysväli normalisoituu muutosvaiheen jälkeen. Pääsääntöinen sekajäteastian tyhjennyspäivä (viikonpäivä) voi muuttua pysyvästi.

Lyhyempi tai pidempi tyhjennysväli yhden kerran

Muutoksen yhteydessä jäteastian tyhjennysväli voi olla kertaalleen normaalia lyhyempi tai pidempi. Emme veloita tyhjennyksestä, jos jäteastia tyhjennetään vähintään puolet normaalia tyhjennysväliä aiemmin:

 Tyhjennysväli Ei veloitusta, kun
 2 viikkoa tyhjennys 1 viikko aiemmin
 4 viikkoa tyhjennys vähintään 2 viikkoa aiemmin
 8 viikkoa tyhjennys vähintään 4 viikkoa aiemmin


Tyhjennysvälin pidentyessä astiaan mahtumattoman talousjätteen voi jättää jätesäkissä astian vierelle. Keräämme säkit jäteastian tyhjennyksen yhteydessä. Jos tyhjennys viivästyy vähintään viikolla, keräämme säkit maksutta.

Katso seuraava tyhjennys Omakukosta

Omakukko-verkkopalvelusta näet, milloin kiinteistön jäteastia tyhjennetään seuraavan kerran.

  1. Kirjaudu palveluun osoitteessa www.jatekukko.fi/omakukko
  2. Klikkaa yläpalkista "Palvelut".
  3. Klikkaa Jäteastia-palvelun kohdalta "Tyhjennysrytmi".
  4. Seuraavat tyhjennyskerrat näkyvät viikkokartassa.

Jäteastia esteettömälle paikalle – vältyt yllätyksiltä

Tilapäisten muutosten takia jäteastia kannattaa pitää vakituisesti samassa paikassa. Tyhjennyspäivä on pääsääntöisesti tietty, ennalta tiedettävä viikonpäivä. Tyhjennyspäivä voi poikkeuksellisesti muuttua, jos viikolle sattuu arkipyhiä, kuljetuskalusto rikkoutuu tai sattuu muu ennalta arvaamaton tilanne.