12.07.2016

Kotitalouksien vaaralliset jätteet Pikkukukkoon

Kotitalouksien vaaralliset jätteet vastaanotetaan heinäkuun alkupuolelta alkaen samalle lajittelualueelle muun jätteen kanssa Kuopion jätekeskuksella Pikkukukossa. Aiemmin vaaralliset jätteet on jätetty Ekokem Oyj:n vastaanottotiloihin lajittelualueen taakse.

Täyden palvelun lajittelualue

Järjestelyt kotitalouksien pienkuormien purkamisessa muuttuvat hieman Kuopion jätekeskuksella. Kotitalouksien vaaralliset jätteet, kuten kylmälaitteet, sähköromu, kemikaalit, maali-, liima- ja lakkajätteet, öljyt sekä liuotinaineet vastaanotetaan jatkossa vaarallisten jätteiden vastaanottokontteihin ja lavoille Pikkukukon lajittelualueella.

– Tämän muutoksen myötä pienkuormien purku selkiytyy entisestään, kun kuorman kanssa ei tarvitse pysähdellä useampaan paikkaan, kertoo Jätekukon työnjohtaja Saku Pietikäinen. Kotitalouksien vaaralliset jätteet vastaanotetaan edelleen veloituksetta ja henkilökuntamme on opastamassa asiakkaita tuttuun tapaan.

Sujuvampaa asiointia uusilla järjestelyillä

Vaarallisten jätteiden vastaanottoon liittyvien järjestelyjen yhteydessä Pikkukukossa muutetaan myös asiointi- ja maksukäytäntöä alueella asioinnin sujuvuuden parantamiseksi.

– Lajittelualueen toimisto siirtyy lajittelualueen keskelle ja asiakkaita opastetaan asioimaan siinä jo alueelle tultaessa. Mikäli kuormassa on maksullista jätettä, maksu veloitetaan jo tässä vaiheessa. Asiakas pääsee tämän jälkeen lajittelualueelle purkamaan kuorman annettujen ohjeiden mukaan. Poistumaan pääsee vapaasti tyhjennettyään kuorman, kun maksukin on jo hoidettu, kuvailee Pietikäinen.

 

Lisätietoja antaa
Saku Pietikäinen
työnjohtaja
saku.pietikainen@jatekukko.fi
p. 044 368 0202