28.12.2016

Joulukuusten keräys alkaa loppiaisen jälkeen

Jätekukko järjestää jälleen joulukuusten veloituksettoman keräyksen. Erillinen kuusten keräysauto kiertää viikosta 2 alkaen Kuopion, Siilinjärven, Pieksämäen, Suonenjoen ja Lieksan keskeisten taajamien rivi- ja kerrostaloalueet sekä niiden läheisyydessä sijaitsevat pientaloalueet. Erikseen kerätyt kuuset murskataan ja murske toimitetaan kompostin tukiaineeksi tai energiahyötykäyttöön. Erillisen kuusikeräyksen ulkopuolisilla alueilla kuuset otetaan veloituksetta sekajäteauton kyytiin. Sekajäteautoon poimitaan myös kuusikeräyksen jälkeen jätepisteissä olevat kuuset.
 

Toimi näin

Varmista, että kuusi erottuu selvästi poisvietäväksi ja että se on helposti kyytiin otettavissa. Laita keräykseen menevä kuusi joko vinosti jäteastioiden välittömään läheisyyteen tai jätekatoksen ulkopuolelle. Mahdollisuuksien mukaan kuusen voi jättää myös tonttiliittymään.
 

Vinkki

Kuusen saa siististi ulos isoa lakanaa tai pressua hyödyntäen. Levitä pressu lattialle ja kallista kuusi sen päälle. Kanna kuusi kantopussissa keräyspaikalle. Joulukuusta ei tule laittaa jätesäkkiin poisvietäväksi. Isompikokoisen kuusen voi sahata poikki, jotta se mahtuu paremmin keräysauton kyytiin.
 

Kuusten vastaanotto lajitteluasemille ja Kuopion jätekeskukselle

Kuopion jätekeskus sekä kaikki lajitteluasemat vastaanottavat yksittäiset joulukuuset veloituksetta.


Lisätietoja antaa

Aki Malinen
Logistiikkainsinööri
p. 044 368 0184
Jätekukko