18.12.2018

Joulukuusten keräys alkaa loppiaisen jälkeen koko toimialueella

Jätekukko hoitaa jälleen kotitalouksien joulukuusten maksuttoman keräyksen koko toimialueella.  Omakotiasukkaat voivat jättää kuuset jäteastian läheisyyteen. Rivi- ja kerrostaloasukkaat voivat jättää kuuset oman talon jätekatoksen viereen. Kuusia kerätään astiatyhjennyksen yhteydessä vaiheittain ja ne energiahyödynnetään. Mikäli joulukuusi on reilusti yli 150 cm, suosittelemme kuusen katkaisua ennen sen jättämistä kerättäväksi.

- Ei kannata huolestua, jos omaa joulukuusta ei olekaan haettu heti loppiaisen jälkeen. Keräämme kuusia vaiheittain koko toimialueella. Mikäli lunta tulee paljon, on hyvä varmistaa, ettei kuusi jää lumen alle, kertoo Jätekukon logistiikkapäällikkö Aki Malinen.

Toimi näin
Varmista, että kuusi erottuu selvästi poisvietäväksi ja että se on helposti kyytiin otettavissa. Laita keräykseen menevä kuusi joko jäteastioiden välittömään läheisyyteen tai jätekatoksen ulkopuolelle.


Vinkki
Kuusen saa siististi ulos isoa lakanaa tai pressua hyödyntäen. Levitä pressu lattialle ja kallista kuusi sen päälle. Kanna kuusi kantopussissa keräyspaikalle. Joulukuusta ei tule laittaa jätesäkkiin poisvietäväksi. Isompikokoisen kuusen voi sahata poikki, jotta se mahtuu paremmin keräysauton kyytiin.
 

Kuusten vastaanotto Pikkukukko lajitteluasemille ja Kuopion jätekeskukselle
Kuopion jätekeskus sekä kaikki Pikkukukko lajitteluasemat vastaanottavat yksittäiset joulukuuset veloituksetta.