15.08.2019

Jätekukko testaa uutta tapaa jäteastian tyhjennystietojen tarkistukseen -tiedot helposti jäteastiasta QR-koodilla

Jätekukolla on meneillään QR-koodin testaus aluekeräys- ja ekopisteillä syyskuun loppuun saakka. QR-koodin on tarkoitus olla asiakkaalle nopea keino tarkastaa keräyspisteen seuraava jäteastian tyhjennysajankohta tai antaa palautetta pisteestä. Pilotoinnissa on mukana kahdeksan pistettä Kuopion ja Siilinjärven alueella.
 

Pisteillä on tarrat jäteastioissa, joissa on annettu tarkemmat ohjeet. QR-koodin alta avautuu keräyspisteen tiedot, jossa on nähtävissä pisteellä olevat astiat ja seuraava tyhjennysajankohta. Näkymästä löytyy myös astioiden tyhjennysrytmi ja linkki lajitteluohjeisiin.
 

- Haluamme tuoda asiakkaille uudenlaisen palvelun, jonka avulla seuraavan tyhjennysajankohdan ja lajitteluohjeet näkee jo keräyspisteellä ollessa. Palautteen saa tarvittaessa lähetettyä meille välittömästi, ja tämä kaikki onnistuu omalla puhelimella. Tietojen tarkistamista varten asiakkaan ei tarvitse ladata erillistä QR-koodi sovellusta, eikä toiminto vaadi kirjautumista. Kokeilun onnistuessa, QR-koodeja saattaa tulla myöhemmin muillekin pisteille, kertoo Jätekukon tietohallintovastaava Hanna Maunula.


Lisätietoja
Hanna Maunula
Jätekukko, tietohallintovastaava
p. 044 368 0233
hanna.maunula@jatekukko.fi