13.10.2015

Jätekukko on mukana koulutusinnovaatio Yrityskylän tukijoukoissaJätekukko tukee Yrityskylä Itä-Suomen toimintaa seuraavan kolmen vuoden ajan. Maailman parhaana palkittu opetuskonsepti tavoittaa yli 12 000 alueen kuudesluokkalaista.

Jätekukko on lähtenyt innolla uuden Yrityskylä Itä-Suomen tukijoukkoihin. Lokakuussa käynnistyvään Yrityskylä Itä-Suomeen rakennetaan Jätekukon toimintaa simuloiva pienoisyritys, jota kuudesluokkalaiset pyörittävät seuraavan kolmen vuoden ajan.

Yrityskylä Itä-Suomi toteutetaan tiivisti yhteistyössä Kuopion kaupungin ja alueellisesti merkittävien yritysten kanssa. Toimintaa tukevat Jätekukon lisäksi Itä-Suomen alueen kunnat ja kaupungit, Saastamoisen säätiö, Olvi-säätiö, Pohjois-Savon OP-liitto, Kesko Itä-Suomi, Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon Sanomat, Savon Voima, Savon Sellu, Jätekukko, Mediateko, Talentree, DataGroup, Hairlekiini, Savon Yrittäjät, Savon Koulutuskuntayhtymä, Terveystalo, YIT Rakennus, Martela, Samsung Suomi, Talonrakennusteollisuus, STEK, Suomen Metsäsäätiö, Metsämiesten Säätiö, John Deere ja Genelec.

Maailman parhaana palkittu oppimiskokonaisuus

Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) koordinoima Yrityskylä on kuudesluokkalaisille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus. Kokonaisuus huipentuu vierailuun Yrityskylä-oppimisympäristössä, joka simuloi suomalaista yhteiskuntaa.

Oppimisympäristö on pienoiskaupunki, ja oppilaat työskentelevät siellä omissa yrityksissään ja ammateissaan suorittaen heille ennalta käsikirjoitettuja työtehtäviä. He saavat tekemästään työstä palkkaa ja toimivat päivän aikana kuluttajina ja kansalaisina osana yhteiskuntaa. Yrityskylän yritykset ovat oikeita Suomessa toimivia yrityksiä.

Yrityskylä-oppimiskokonaisuuden suorittaa lukuvuosittain noin 70 prosenttia kuudesluokkalaisista eli 40 000 oppilasta. Alueelliset kylät toimivat kaikkiaan kahdeksalla paikkakunnalla. Yrityskylä on palkittu vuonna 2014 maailman parhaana opetuskonseptina World Innovation Summit For Education -kilpailussa.

Lisätietoja Yrityskylästä:

Toiminnanjohtaja Tomi Alakoski
p. 040 501 5307, tomi.alakoski(at)tat.fi
Aluepäällikkö Johanna Haapakorva
p. 050 379 4795, johanna.haapakorva(at)tat.fi

www.yrityskyla.fi
www.facebook.com/yrityskyla
www.twitter.com/yrityskyla

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT rakentaa Suomea, jonka yrityksillä on osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä. TATiin kuuluvat myös Finnfacts ja T-Media.