23.06.2016

Jäteasema muuttaa Siilinjärvellä – yksi aukiolopäivä lisää

Siilinjärvellä Ahmontiellä sijaitseva nykyinen jäteasema muuttaa Teollisuustie 5:een.  Siilinjärven jäteasema on Jätekukon 3. suurin asema kävijämäärältään. Siilinjärven uusi jäteasema otetaan käyttöön syksyn aikana. Suunnitteilla on laajentaa samalla myös aukioloa yhdellä päivällä. Uusi jäteasema on auki arkisin maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina.

– Asioinnin sujuvuuteen ja helppouteen on kiinnitetty suunnittelussa erityistä huomiota ja asiakkaita pyritään myös tiedottamaan jatkossa entistä paremmin alueella asioidessa. Esimerkiksi alue tullaan asfaltoimaan ja vastaanottokapasiteettia kasvatetaan, toteaa logistiikkapäällikkö Teija Forsman.

Jäteasemille kotitaloudet ja yritykset voivat toimittaa sellaiset jätteet, joita ei voi laittaa tavalliseen jäteastiaan kokonsa, määränsä tai laatunsa vuoksi. Kotitaloudet voivat veloituksetta tuoda jäteasemalle muun muassa metallia, puuta, sähköromua ja vaarallista jätettä.

Faktaa
Kaikilla Jätekukon jäteasemilla vieraili asiakkaita viime vuonna yhteensä 100 490 (2014: 98 290). Jäteasemien kautta kulki noin 18 530 tonnia jätettä, josta hyödynnettiin noin 77 %. Vaarallisia jätteitä kerättiin yhteensä noin 890 tonnia (3,4 kg/asukas) ja sähkö- ja elektroniikkalaiteromua 1 730 t (8,2 kg/asukas).

 

Lisätietoja antaa
Teija Forsman
logistiikkapäällikkö
teija.forsman@jatekukko.fi
p. 044 368 0173