16.03.2020

Hae Jätekukon kummikouluksi!

 

Elämä ja arki jatkuvat myös poikkeuksellistenkin olosuhteiden jälkeen.

Jätekukko tarjoaa toimialueensa peruskouluille tukea kestävän kehityksen työhön kummikoulutoiminnan kautta. Kummikouluille tarjotaan tuntipaketti, josta koulut voivat muokata sopivan kokonaisuuden omiin tarpeisiinsa. Kummikoulukokonaisuuden teema on kestävä kulutus, johon kuuluu aiheita erityisesti jätteen määrän vähentämisestä, kierrätyksestä ja lajittelusta. Kokonaisuus pitää sisällään mm. oppitunteja, ideoita teema- ja pajapäiviin sekä lomakkeita ja ohjeita kummikoulu vuotta varten.

Hakuaika kummikouluksi on 16.3.-30.4.2020. Nyt haussa oleva kummikouluvuosi kestää lukuvuoden 2020-2021 ajan. Kummikoulupaikkoja on haussa kuusi, joista kolmeen valitaan koulu Kuopion alueelta ja kolmeen koulu muualta Jätekukon toimialueelta. Jätekukon toimialueeseen kuuluvat seuraavat kunnat: Juuka, Kaavi, Konnevesi, Kuopio, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Pieksämäki, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi ja Vesanto.

Hakulomake ja sen ohje löytyvät osoitteesta www.jatekukko.fi/kummikoulu. Samasta osoitteesta löytyy myös kummikoulun kansio, jossa lisätietoa mm. tuntipaketista ja lukuvuoden kulusta.

 

Lisätietoja antavat

Anja Räisänen                                                      Paula Korpinen                          

ympäristökouluttaja                                            ympäristökouluttaja

p. 044 368 0192                                                   p. 044 368 0163

anja.raisanen@jatekukko.fi                                 paula.korpinen@jatekukko.fi