31.07.2020

Biojäteastioiden pesut alkavat Kuopiossa ensi viikolla

Jätekukko huolehtii taajamissa sijaitsevien taloyhtiöiden hyöty- ja sekajäteastioiden sisäpintojen pesusta kerran vuodessa. Biojäteastiat pestään kahdesti vuodessa. Biojäteastiapesut käynnistyvät Kuopion alueella ensi viikolla. Pesuja tehdään arkisin kello 6–22 välisenä aikana.

-    Pyydämme välttämään jäteastioiden pesupaikkaa pesutapahtuman aikana. Astioita pestään pääsääntöisesti jätekatoksen vieressä. Pesuauto on paikalla pidemmän aikaa kuin jäteauto normaalilla tyhjennyskerrallaan. Jätteenkuljettajat käyttävät pesun aikana tarvittavia henkilösuojaimia, jotta pesu voidaan suorittaa turvallisesti, kertoo Jätekukon logistiikkainsinööri Aki Malinen.

Taajamien omakotitaloasukkaat voivat tilata myös maksullisen tehopesun jäteastialle. Tehopesuun kuuluu astioiden sisä- ja ulkopintojen pesu. Tehopesu sisältää myös ylimääräisen tyhjennyksen ennen pesua. Pesu soveltuu kaikille astioille koosta tai jätelajista riippumatta.

-    Biojäteastioiden tehopesutilauksia voi tehdä 14.8. asti. Kuopion ja Siilinjärven alueen seka- ja hyötyjäteastioiden tehopesutilauksia otetaan vastaan 31.8. saakka. Pesun voi tilata myös syvä- ja pintasäiliöille, lisää Aki Malinen.

Tilauksen voi tehdä Jätekukon asiakaspalvelun kautta asiakaspalvelu@jatekukko.fi tai p. 017 368 0152.