Muovipakkausten keräys kiinteistön jätetilassa – helppoa!

Tätä helpommaksi ei muovipakkausten keräys taloyhtiöissä tule. Keräys on tarjolla Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Pieksämäellä. Lajittele ja vie keräysastiaan. Toimitamme muovipakkaukset uuden muovin raaka-aineeksi.

Kuopion keskeisellä taajama-alueella sekä Siilinjärven ja Pieksämäen keskustaajamissa

Keräys järjestetään keräysalueen kiinteistöille, joilla on vähintään 40 asuinhuoneistoa. Keräys järjestetään vähintään 10 000 asukkaan taajamissa.

Tunnistat astian sen tarroista

Muovipakkausten keräysastiassa on kylki- ja kansitarra, joissa kerrotaan jätelajin nimen lisäksi lajittelusta.

Keräysjärjestelyt kiinteistöillä

Järjestämme muovipakkausten keräyksen kaikille keräyksen piiriin kuuluville kiinteistöille* yhdessä isännöitsijän tai taloyhtiön edustajan kanssa.
*Kiinteistöt, joissa vähintään 40 asuinhuoneistoa Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Pieksämäellä

Myös pienemmille kiinteistöille

Keräykseen voivat halutessaan liittyä myös pienemmät taloyhtiöt keräysreitin varrelta.

Keräysastioiden tarve

Keräykseen liittymisen yhteydessä Jätekukon astiapalvelu toimittaa kiinteistölle muovipakkauksille tarroitetun jäteastian.

Muovipakkauksia ovat

  • Elintarvikkeiden muoviset pakkaukset, kuten jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset
  • Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset
  • Muovipullot, -kanisterit ja -purkit
  • Muovikassit, -pussit ja -kääreet

Puhtaita ja kuivia pakkauksia

Muovipakkausten keräysastiaan pakkaukset viedään puhtaina ja kuivina. Hyvin likaisia tai vaikeasti puhdistettavia pakkauksia ei kannata pestä. Jos viileällä vedellä huuhtaisu ei riitä puhdistamaan pakkausta, tulee pakkaus laittaa sekajäteastiaan.

Muovipakkaukset viedään keräysastiaan irrallaan tai löyhästi muovipussissa. Sisäkkäin pakkauksia ei tule laittaa, sillä eri muovilaadut tunnistetaan ja erotellaan toisistaan kierrätysprosessissa optisella laitteella.

Muovipakkauksista uusiksi tuotteiksi

Kerätty muovipakkausjäte toimitetaan valtakunnalliseen kierrätys- ja hyötykäyttöjärjestelmään. Jäte lajitellaan, murskataan, pestään ja kuivataan sekä jalostetaan uuden muovin raaka-aineeksi, erilaatuisiksi muovirakeiksi.

Raaka-aineesta voidaan valmistaa esimerkiksi jätesäkkejä, muovikasseja sekä erilaisia muoviputkia ja ­levyjä. Pakkausmuovista voidaan valmistaa myös pitkäikäisiä muoviprofiileja, joista voidaan tehdä ulkokalusteita, lautoja, aitoja, liikenne­ ja meluesteitä, laiduntolppia ja sahapukkeja.


Kukkaruukku uusiomuovista. Kuva: Fortum Waste Solutions Oy