Muovipakkausten keräys kiinteistön jätetilassa – helppoa!

Tätä helpommaksi ei muovipakkausten keräys tule. Lajittele ja vie keräysastiaan. Toimitamme muovipakkaukset uuden muovin raaka-aineeksi. Keräys on tarjolla koko toimialueellamme. Mahdollisuus liittyä keräykseen tulossa myöhemmin myös pienemmille taloyhtiöille, omakotitaloille ja niiden kimpoille!

Keräysjärjestelyt kiinteistöillä

Järjestämme muovipakkausten keräyksen kaikille keräyksen piiriin kuuluville kiinteistöille* yhdessä isännöitsijän tai taloyhtiön edustajan kanssa.
*Kiinteistöt, joissa vähintään 10 asuinhuoneistoa vähintään 300 asukkaan taajamissa

Myös pienemmille kiinteistöille

Keräykseen voivat halutessaan liittyä myös pienemmät taloyhtiöt keräysreitin varrelta.

Keräysastioiden tarve

Keräykseen liittymisen yhteydessä Jätekukon astiapalvelu toimittaa kiinteistölle muovipakkauksille tarroitetun jäteastian.

Tunnistat astian sen tarroista

Muovipakkausten keräysastiassa on tarrat, joissa kerrotaan jätelajin nimen lisäksi lajittelusta.

Muovipakkauksia ovat

  • Elintarvikkeiden muoviset pakkaukset, kuten jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset
  • Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset
  • Muovipullot, -kanisterit ja -purkit
  • Muovikassit, -pussit ja -kääreet

Puhtaita ja kuivia pakkauksia

Muovipakkausten keräysastiaan pakkaukset viedään puhtaina ja kuivina. Huuhtaise tai pyyhkäise tyhjät pakkaukset tarvittaessa. Sellainen puhtaus riittää, josta ei aiheudu hajuhaittoja. Valuta huuhdellut pakkaukset kuiviksi.

Laita muovipakkaukset keräykseen korkit ja kannet irrallaan. Sisäkkäin pakkauksia ei tule laittaa, sillä eri muovilaadut tunnistetaan ja erotellaan toisistaan kierrätysprosessissa optisella laitteella.

Muovipakkauksista uusiksi tuotteiksi

Kerätty muovipakkausjäte toimitetaan valtakunnalliseen kierrätys- ja hyötykäyttöjärjestelmään. Jäte lajitellaan, murskataan, pestään ja kuivataan sekä jalostetaan uuden muovin raaka-aineeksi, erilaatuisiksi muovirakeiksi.

Raaka-aineesta voidaan valmistaa esimerkiksi jätesäkkejä, muovikasseja sekä erilaisia muoviputkia ja ­levyjä. Pakkausmuovista voidaan valmistaa myös pitkäikäisiä muoviprofiileja, joista voidaan tehdä ulkokalusteita, lautoja, aitoja, liikenne-­ ja meluesteitä, laiduntolppia ja sahapukkeja.


Kukkaruukku uusiomuovista. Kuva: Fortum Waste Solutions Oy