Taloyhtiöiden jätehuolto

Taloyhtiöillä jätehuoltoon liittymisvaihoehtoja on kaksi; oma astia tai kimppa-astia. Kimpan voi perustaa esimerkiksi kaksi taloyhtiötä yhdessä.

Suurimmassa osassa taloyhtiöitä jätehuolto on hoidettu taloyhtiön yhteisenä keräyksenä ja maksut ovat mukana yhtiövastikkeessa. Jätekukon osakaskunnista löytyy kuitenkin muutamia rivitaloyhtiöitä, joissa on huoneistokohtainen jätehuolto.

Ilmoituksen jätehuoltoon liittymisestä tai muutokset vanhaan, voi tehdä taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja tai tämän valtuuttama henkilö sekä isännöitsijä tai huoltoyhtiön edustaja. Huoneistokohtaisissa sopimuksissa huoneiston omistaja tai vuokralainen.

Helpoiten jätehuoltoon liittyminen onnistuu sähköisessä Omakukko-verkkopalvelussa.

Kaksi tapaa liittyä

Taloyhtiöt, yhteisöt ja yritykset voivat liittyä jätehuoltoon joko kiinteistökohtaisella astialla tai ns. kimppa-astialla.

Lue lisää >>

Omakukko-verkkopalvelu

Omakukossa voit asioida Jätekukon kanssa verkossa, silloin kun se sinulle sopii. Omakukossa voit liittyä jätehuoltoon, täyttää kompostointi-ilmoituksen ja antaa palautetta kirjautumatta. Käyttäjätunnuksilla näet kiinteistösi jätehuollon palvelut ja pääset muuttamaan niitä sekä tekemään lisätilauksia. Omakukko-verkkopalveluun >>