Sopivat astiat taloyhtiön jätteille

Astiakoot ja lajittelu

Taloyhtiöiden jätehuollossa käytetään pääsääntöisesti pinta-astioita (140-660L). Astioiden kokoon, määrään sekä lajiteltaviin hyötyjätteisiin vaikuttavat mm. taloyhtiön huoneistojen lukumäärä.

Taloyhtiöissä, joissa on viisi tai useampi huoneisto (siirtymäaika viim. 1.10.2017, aiemmin rajana 10 huoneistoa), on jätehuoltomääräysten mukaan oltava omat astiat sekajätteen lisäksi biojätteille ja kartongille. Pienemmissä taloyhtiöissä edellä mainittujen jätteiden erilliskeräys on vapaaehtoista.

Uusi liittyminen tai vanhan muuttaminen

Helpoiten jätehuoltoon liittyminen onnistuu sähköisessä Omakukko-verkkopalvelussa.

Jäteastioiden kunnossapito

Lumitöistä, hiekoituksesta, siivouksesta, keräysvälineen korjauksesta ja puhdistamisesta yms. kunnossapidosta vastaavat keräysvälineiden haltijat. Kunnossapidosta aiheutuvat kustannukset eivät sisälly jäteastioiden tyhjennyshintoihin. Mikäli vanha jäteastia on mennyt rikki, ettei sitä voida enää tyhjentää, Jätekukko vaihtaa jäteastian uuteen veloituksetta.

Omakukko-verkkopalvelu

Omakukossa voit asioida Jätekukon kanssa verkossa, silloin kun se sinulle sopii. Omakukossa voit liittyä jätehuoltoon, täyttää kompostointi-ilmoituksen ja antaa palautetta kirjautumatta. Käyttäjätunnuksilla näet kiinteistösi jätehuollon palvelut ja pääset muuttamaan niitä sekä tekemään lisätilauksia.