Kummikoulut

Jätekukko tarjoaa toimialueensa ala-, ylä- ja yhtenäiskouluille tukea kestävän kehityksen työhön kummikoulutoiminnan kautta. Ensimmäisten kummikoulupaikkojen haku on käynnissä juuri nyt. Tule mukaan ja hae kummikouluksi!

 

Hakuaika on 31.3.-30.4.2018. Kummikoulupaikkoja on haettavana kuusi, joihin kolmeen valitaan koulut Kuopion alueelta ja kolmeen muista toimialueen kunnista. Jätekukon toimialueeseen kuuluvat seuraavat kunnat: Juuka, Kaavi, Konnevesi, Kuopio, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Pieksämäki, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Valtimo ja Vesanto.

 

Kummikoulu on ympäristökasvatuskokonaisuus, joka pitää sisällään oppitunteja, erilaisia opetusmateriaaleja sekä koulutusta ja muuta apua koulun kestävän kehityksen työhön. Tavoitteena on, että koululla saadaan ympäristötyö alkuun tai lisäpotkua jo aloitettuun työhön ja kummikoulu vuoden jälkeen koulussa pystytään jatkamaan työtä saatujen tietojen ja opittujen taitojen avulla. Valituille kouluille tarjotaan tuntipaketti, josta he voivat itse määritellä omaan tarpeeseensa sopivan kokonaisuuden. Tuntipaketti pitää sisällään 14 tuntia ohjausta sekä koulun koon mukaan 4-22 oppituntia luokille.

 

Lisätietoja:
Anja Räisänen
ympäristökouluttaja
p. 044-368 0192
anja.raisanen@jatekukko.fi