Palvelut omakotitaloille

Jätekukko tarjoaa osakaskuntiensa asukkaille monipuoliset ja laadukkaat jätehuollon palvelut. Taajamassa jätehuoltoon liitytään yleisimmin kiinteistökohtaisella jäteastialla tai lähikiinteistöjen yhteisellä jäteastialla (ns. kimppa-astia). Haja-asutusalueilla sijaitsevat omakotitalot voivat liittyä vaihtoehtoisesti myös aluekeräyspisteeseen.

Lisäksi Jätekukko tarjoaa hyöty- ja pakkausjätteiden lajitteluun ekopisteet yhdessä Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa. Isojen jäte-esineiden, sähkölaitteiden, vaarallisten jätteiden sekä remontti-ja rakennusjätteiden lajittelussa palvelevat paikalliset lajitteluasemat. Näiltä sivuilta löydät kaiken tarpeellisen kotisi jätehuollon järjestämiseen.

Mukaan kunnan jätehuoltojärjestelmään

Kaikkien asuin- ja vapaa-ajan kiinteistöjen on jätelain velvoittamana liityttävä kunnan järjestämään jätehuoltoon.
Lisätietoa Savo-Pielisen jätelautakunnan verkkosivuilla.
 

Palvelua perusmaksulla

Isokokoisten jäte-esineiden, sähköromujen sekä remontti-ja rakennusjätteiden vastaanotto on järjestetty osakaskunnissa paikallisille jäteasemille tai Kuopion jätekeskukseen. Vanhat lääkkeet ja kuumemittarit palautetaan apteekkeihin. Kotitalouksien käytössä ovat myös hyöty- ja pakkausjätteiden keräykseen tarkoitetut ekopisteet sekä vaarallisten jätteiden keräyspisteet. Nämä palvelut kustannetaan suurelta osin asuinhuoneistokohtaisella perusmaksulla.

Pikkukukko lajitteluasemat palvelevat

Pikkukukko lajitteluasemille kotitaloudet voivat toimittaa sellaiset jätteet, joita ei voi laittaa tavalliseen jäteastiaan kokonsa tai ominaisuuksiensa vuoksi. Maksullisen jätteen pienkuormista veloitetaan hinnaston mukainen kuormamaksu. Veloituksetta kotitalouksilta vastaanotetaan metalliromu, puujäte, pahvi, sähkölaitteet, asbesti, kyllästetty puu ja vaaralliset jätteet. 

Maksutonta haja-asutuksen jätevesineuvontaa

Jätevesineuvonta on maksutonta ja laitetoimittajista riippumatonta. Neuvontaa annetaan puhelimitse, internetissä, yleisötilaisuuksissa ja kylätapahtumissa sekä kiinteistökohtaisilla neuvontakäynneillä.

Omakukko-verkkopalvelu

Omakukossa voit asioida Jätekukon kanssa verkossa, silloin kun se sinulle sopii. Omakukossa voit liittyä jätehuoltoon, täyttää kompostointi-ilmoituksen ja antaa palautetta kirjautumatta. Käyttäjätunnuksilla näet kiinteistösi jätehuollon palvelut ja pääset muuttamaan niitä sekä tekemään lisätilauksia. Omakukko-verkkopalveluun >>