Tyhjentääkö vai eikö tyhjentää?

Vapaa-ajankiinteistön jäteastian tyhjennysväleistä määräävät kunnalliset jätehuoltomääräykset. Vapaa-ajan kiinteistön jäteastia on tyhjennettävä vuoden aikana vähintään neljä kertaa korkeintaan neljän viikon tyhjennysvälillä sinä aikana, kun vapaa-ajan kiinteistöä käytetään eniten. Tyypillisimmin vapaa-ajankiinteistöjä käytetään kesäaikaan, jolloin jäteastiatyhjennyksetkin ajoitetaan siihen (viikot 18–40). Mikäli vapaa-ajankiinteistöä käytetään enemmän esimerkiksi talviaikaan, ajoitetaan tyhjennykset tähän. Lisäksi jäteastia tyhjennetään muutoin tarpeen mukaan.


Hyvä tietää
Vapaa-ajankiinteistön tyhjennykset eivät joka kesä ole samoilla viikoilla kuin  mitä ne ovat olleet edellisinä kesinä. Tästä syystä tyhjennysajankohdat on hyvä varmistaa vuosittain esimerkiksi huhtikuussa ennen mökkeilykauden aloittamista. Tyhjennysajan kohdan voi helposti katsoa Omakukko -palvelusta.

Omakukko-verkkopalvelu

Omakukossa voit asioida Jätekukon kanssa verkossa, silloin kun se sinulle sopii. Omakukossa voit liittyä jätehuoltoon, täyttää kompostointi-ilmoituksen ja antaa palautetta kirjautumatta. Käyttäjätunnuksilla näet kiinteistösi jätehuollon palvelut ja pääset muuttamaan niitä sekä tekemään lisätilauksia. Omakukko-verkkopalveluun >>

Noutokukko noutaa isot jäte-esineet suoraan kotoa

Jätekukko tarjoaa Noutokukko-palvelun, joka on ratkaisu suurten jäte-esineiden kuljetuspulmiin. Palvelun hinta on alkaen 70 euroa.

Lue lisää palvelusta ja tilaa nouto >>