Millainen jäteastia ja mistä sen saa

Vapaa-ajankiinteistöille hyvin soveltuvia jäteastioita ovat 140 ja 240 litran jäteastiat. Muita kokoja ovat 360- ja 660-litraiset jäteastiat. Jätehuoltoon liittyessäsi saat tarvitsemasi kokoisen jäteastian (140-660 l) veloituksetta keräyspaikalle toimitettuna. Jätehuoltoon voit liittyä verkossa Omakukko-asiointipalvelun kautta. Mikäli vanha jäteastiasi on mennyt rikki, ja sitä ei voida enää tyhjentää, Jätekukko vaihtaa jäteastian uuteen veloituksetta.

Jäteastioiden kunnossapito

Lumitöistä, hiekoituksesta, siivouksesta, keräysvälineen korjauksesta ja puhdistamisesta yms. kunnossapidosta vastaavat keräysvälineiden haltijat. Kunnossapidosta aiheutuvat kustannukset eivät sisälly jäteastioiden tyhjennyshintoihin.

Omakukko-verkkopalvelu

Omakukossa voit asioida Jätekukon kanssa verkossa, silloin kun se sinulle sopii. Omakukossa voit liittyä jätehuoltoon, täyttää kompostointi-ilmoituksen ja antaa palautetta kirjautumatta. Käyttäjätunnuksilla näet kiinteistösi jätehuollon palvelut ja pääset muuttamaan niitä sekä tekemään lisätilauksia. Omakukko-verkkopalveluun >>