Mökin jätehuolto

Tarjoamme osakaskuntien vapaa-ajanasukkaille monipuoliset jätehuollon palvelut. Taajamissa ja haja-asutusalueella hyvien kulkuyhteyksien varrella voi jätehuoltoon liittyä joko kiinteistökohtaisella astialla tai lähinaapureiden kanssa yhteisellä jäteastialla eli ns. kimppa-astialla. Myös ylläpitämämme aluekeräyspisteet ovat vapaa-ajanasukkaiden käytössä.

Lisäksi tarjoamme hyöty- ja pakkausjätteiden keräykseen ekopisteet yhdessä Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n kanssa. Isojen jäte-esineiden, sähkölaitteiden, vaarallisten jätteiden sekä remontti-ja rakennusjätteiden lajittelussa palvelevat Pikkukukko lajitteluasemat.

Näiltä sivuilta löydät kaiken tarpeellisen mökkisi jätehuollon järjestämiseksi.

Pikkukukko lajitteluasemat palvelevat

Pikkukukko lajitteluasemille kotitaloudet voivat toimittaa sellaiset jätteet, joita ei voi laittaa tavalliseen jäteastiaan kokonsa tai ominaisuuksiensa vuoksi. Maksullisen jätteen pienkuormista veloitetaan hinnaston mukainen kuormamaksu. Veloituksetta kotitalouksilta vastaanotetaan metalliromu, puujäte, pahvi, sähkölaitteet, asbesti, kyllästetty puu ja vaaralliset jätteet. 

Mukaan kunnan jätehuoltojärjestelmään

Kaikkien asuin- ja vapaa-ajan kiinteistöjen on jätelain velvoittamana liityttävä kunnan järjestämään jätehuoltoon.
Lisätietoa Savo-Pielisen jätelautakunnan verkkosivuilla.
 

Maksutonta haja-asutuksen jätevesineuvontaa

Jätevesineuvonta on maksutonta ja laitetoimittajista riippumatonta. Neuvontaa annetaan puhelimitse, internetissä, yleisötilaisuuksissa ja kylätapahtumissa sekä kiinteistökohtaisilla neuvontakäynneillä.