Muovipakkausten keräys kiinteistön jätetilassa – helppoa!

Tätä helpommaksi ei muovipakkausten keräys tule. Lajittele ja vie keräysastiaan. Toimitamme muovipakkaukset uuden muovin raaka-aineeksi.

Muovipakkausten keräys kiinteisöiltä alkaa lokakuussa

Kuopion keskeisellä taajama-alueella sekä Siilinjärven ja Pieksämäen keskustaajamissa

Keräys alkaa kiinteistöillä, joilla on vähintään 40 asuinhuoneistoa. Keräys järjestetään vähintään 10 000 asukkaan taajamissa.

Tietoa asukkaille

Keräykseen 31.8.2017 mennessä liittyneiden kiinteistöjen asukkaita tiedotetaan muovipakkausten keräyksestä huoneistoihin jaettavin lajitteluohjein syyskuussa.

Keräysjärjestelyt kiinteistöillä

Järjestämme muovipakkausten keräyksen kaikille keräyksen piiriin kuuluville kiinteistöille* yhdessä isännöitsijän tai taloyhtiön edustajan kanssa.
*Kiinteistöt, joissa vähintään 40 asuinhuoneistoa Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Pieksämäellä

Keräysastioiden tarve

Tarkastelemme taloyhtiöiden kiinteistökohtaisen keräysastioiden tarpeen yhdessä isännöitsijöiden kanssa. Tarvittavat muutokset jätetilojen astioiden kokoonpanossa (sopiva määrä ja uudet keräysastiatarrat) tehdään hyvissä ajoin ennen keräyksen aloittamista. Jos kiinteistölle tarvitaan lisää keräysastioita, niistä huolehtii veloituksetta Jätekukon astiapalvelu.

Myös pienemmille kiinteistöille

Keräykseen voivat halutessaan liittyä myös pienemmät taloyhtiöt keräysreitin varrelta.

Muovipakkauksia ovat

  • Elintarvikkeiden muoviset pakkaukset, kuten jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset
  • Pesuaine-, shampoo- ja saippuapakkaukset
  • Muovipullot, -kanisterit ja -purkit (mieluiten litistettyinä)
  • Muovikassit, -pussit ja -kääreet

Muovipakkauksista uusiksi tuotteiksi

Kerätty muovipakkausjäte toimitetaan Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n valtakunnallisen keräysjärjestelmään. Jäte lajitellaan, murskataan, pestään ja kuivataan sekä jalostetaan uuden muovin raaka-aineeksi, erilaatuisiksi muovirakeiksi.

Raaka-aineesta voidaan valmistaa esimerkiksi jätesäkkejä, muovikasseja sekä erilaisia muoviputkia ja ­levyjä. Pakkausmuovista voidaan valmistaa myös pitkäikäisiä muoviprofiileja, joista voidaan tehdä ulkokalusteita, lautoja, aitoja, liikenne­ ja meluesteitä, laiduntolppia ja sahapukkeja.


Kukkaruukku uusiomuovista. Kuva: Ekokem Oyj

Puhtaita ja kuivia pakkauksia

Muovipakkausten keräysastiaan pakkaukset viedään puhtaina ja kuivina. Hyvin likaisia tai vaikeasti puhdistettavia pakkauksia ei kannata pestä. Jos viileällä vedellä huuhtaisu ei riitä, voi pakkauksen laittaa sekajäteastiaan.

Muovipakkaukset viedään keräysastiaan irrallaan tai löyhästi muovipussiin pakattuna. Sisäkkäin pakkauksia ei tule laittaa, sillä eri muovilaadut tunnistetaan ja erotellaan toisistaan kierrätysprosessissa optisella laitteella.

Keräysastioiden tyhjennyshinnat €/tyhjennys

astia maks. 660 litraa 9,44
syväkeräys 1,3 m3 56,41
syväkeräys 3 m3 78,23
syväkeräys 5 m3 103,90

Hinnat sis. alv. 24 %